Partnerszervezeteink kutatásai

Háttéranyagunk kidolgozása során felhasználtuk a már létező kutatásokat, felkutattuk a kulcsszereplőket az iskolai zaklatás ellni harcban, hogy alkothassunk egy olyan csomagot, mely a valós gyermekvédelemmel foglalkozhat és nem bagatellizálja el az iskolai zaklatás súlyos problematikáját Magyarországon. Emellett olyan belső felhasználásra készített kutatások alapján térképzetük fel a problémákat, mely számba veszi az eddigi szakpolitikákat, kezdeményezéseket és jó gyakorlatokat.

Alábbiakban olyan kutatásokat találsz, mellyel Te is mélyítheted, tudatosabb lehetsz a jövőben, ha iskolai zaklatást tapasztalsz - mind elszenvedőként, mind szemtanúként, szülőként, pedagógusként, vagy aktív állampolgárként.

Sokszínűség Oktatási Munkacsoport

A Sokszínűség Oktatási Munkacsoport különböző civil szervezetek és szakemberek együttműködésével jött létre; célja, hogy támogassa a sokszínűség-oktatást és a bullying-ellenes fellépést a magyar iskolák mindennapjaiban.

Háttér Társaság

A Háttér Társaság Magyarország legnagyobb és legrégibb jelenleg is működő leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű, queer és interszexuális (LMBTQI) civil szervezete. Egy olyan társadalomért dolgozunk, amelyben szexuális irányultsága vagy nemi identitása miatt senkit sem ér hátrány, ahol az LMBTQI közösség valamennyi tagja szabadon megélheti identitását, és felmerülő problémái megoldásához megfelelő segítséget kap.

Befogadó terek projekt

BEFOGADÓ TEREK címmel kétéves oktatási projektet indított az Amnesty International Magyarország, a Budapest Pride, a Háttér Társaság és a Labrisz Leszbikus Egyesület közösen, az LMBTQI diákokat érő iskolai zaklatás és az LMBTQI embereket sújtó munkahelyi diszkrimináció csökkentése érdekében.

Forbidden Colours

A brüsszeli központú Forbidden Colours olyan kezdeményezések támogatására gyűjt adományokat, amelyek segítik az LMBTIQ+ embereket abban, hogy teljes szabadságban, önbecsüléssel és méltósággal élhessék életüket Európában. Emellett vezető szerepet játszunk az európai LMBTIQ+-ellenes kezdeményezések leleplezésében, ezért széles körű érdekérvényesítő tevékenységet folytatnak a médiában, az EU intézményeiben és a tagállamokban.

Antiszemita esetek, iskolai zaklatás és rasszizmus

Képviselői csoportunk külön foglalkozik az LMBTQ társadalmon kívül a roma és zsidó kisebbségekkel, mint az iskolai bántalmazás elszenvedői.

Alábbiakban összeszedtünk fontos kutatásokat arról, hogy ezt a réteget milyen mértékben érinti a bullying problematikája jelenleg Magyarországon.

Mindig van holnap!

Minden probléma és élethelyzet valós. Mindig van holnap, kérj segítséget, amennyiben bármilyen önbántó gondolatod felmerül.

Magyar Lelki Elsősegély Szolgálatok Szövetsége (LESZ): 116-123

Kék Vonal (gyermek- és ifjúsági telefonszolgálat): 116-111

Háttér Társaság Lelkisegély-vonala LMBTQ embereknek: 137-37