Aktuális:
ügyek, témák, események

2023-01-25

A Sokszínű Magyarországért Képviselői Csoport megtartotta első nagyszabású eseményét az LMBTQ jogokról az Országházban

A Sokszínű Magyarországért parlamenti képviselői csoport mintegy öt pártja és közel harminc delegáltja vett részt a január 25-én megrendezett nagyköveti fogadáson, melyen mindösszesen 22 ország nagykövetsége képviseltette magát hivatalosan, közülük mintegy tíz nagykövet. Az esemény célja a képviselői csoport szakpolitikai céljainak debütálása és a kapcsolatalakítás volt.
2022-12-01

Közlemény:
Az AIDS Elleni Világnap

A Sokszínű Magyarországért Képviselői Csoport a december elsejei AIDS világnapja alkalmán mindenkit ösztönöz, hogy keresse fel a hozzá legközelebbi tesztpontot és teszteltesse magát!
2022-11-22

Közlemény:
Elítéljük az LMBTQ közösség ellen elkövetett mindennemű bűncselekményt

Bátorsággal és szolidaritással állunk ki a pozsonyi és Colorado Springs-i LMBTQ közösségek mellett, elítélünk a Közösség ellen elkövetett mindennemű bűncselekményt!
2022-11-16

Közlemény:
Elég az emberek zaklatásából!

Kiállunk a magyar LMBTQ közösség mellett a Nemzetközi Fellépés a Zaklatás Elleni napon, elítéljük Novák Előd és a Mi Hazánk törvénymódosító javaslatát az LMBTQ zászló betiltásáról!
2022-10-11

Megtartotta az első ülését az LMBTQ jogokkal foglalkozó országgyűlési képviselőcsoport

Az öt ellenzéki párt és a magyar civil szféra közel egyéves munkájának köszönhetően 2022. október 11-én megalakult Magyarország és a Magyar Országgyűlés első, kifejezetten LMBTQ jogokkal foglalkozó képviselői csoportja, Sokszínű Magyarországért - Országgyűlési képviselői csoport az LMBTQ emberekért névvel.
2022-07-20

Országgyűlés:
Az MSZP politikusa felszólalt a Pride és az LMBTQ emberek mellett

Gurmai Zita, a Magyar Szocialista Párt frakcióvezető-helyettese volt az egyetlen képviselő, aki az Országgyűlésben felszólalt a Pride-dal és az LMBTQ emberekkel kapcsolatban.
2019-01-13

Magyarázó:
LMBTQ jelentése – szavak a betűk mögött

Mit jelent az LMBTQ? A betűszó minden betűje egy kifejezést rejt és minden kifejezés egy társadalmi csoportot takar.