Aktuális:
ügyek, témák, események

2023-05-30

Közlemény:
A Sokszínű Magyarországért Képviselői Csoport Polgári Törvénykönyv módosításáról szóló javaslatát érdemi tárgyalás nélkül leszavazta az Országgyűlés Igazságügyi Bizottsága

A Sokszínű Magyarországért Képviselői Csoport résztvevő pártjainak országgyűlési képviselői törvénymódosítással védték volna az LMBTQ közösség tagjait, de azt a kormánypártok érdemi vita nélkül leszavazták az Országgyűlés Igazságügyi Bizottságában.
2023-05-22

II. Civil szervezeti találkozó

A képviselői csoport második alkalommal tartott egyeztetőfórumot a magyar LMBTQ-jogokkal foglalkozó civil társadalom képviselőivel.
2023-05-18

Bedő Dávid:
A szerelem színes.

A Sokszínű Magyarországért képviselői csoport elnökeként kötelességemnek érzem, hogy kiálljak az LMBTQ társadalom, és a tagjait megillető jogok védelme mellett.
2023-05-17

Közlemény:
Nemzetközi Nap a Homofóbia, Bifóbia és Transzfóbia ellen

Május 17-e minden évben a Nemzetközi Homofóbia, Bifóbia, Interfóbia és Transzfóbia Ellenes Nap (IDAHOBIT), melyen a Sokszínű Magyarországért Képviselői Csoport tagjaiként szeretnénk emlékezni az LMBTQ közösségre, akik nap mint nap harcolnak az elfogadásért, a tiszteletért és az egyenlőségért.
2023-05-02

Sajtótájékoztató:
A Sokszínű Magyarországért Képviselői Csoport tagjai törvénymódosítással védenék az LMBTQ-csoport tagjait a gyűlöletbeszédtől

A Sokszínű Magyarországért Képviselői Csoport tagjai törvénymódosítással védenék az LMBTQ közösség tagjait a gyűlöletbeszédtől, ezért a Demokratikus Koalíció, az LMP – Magyarország Zöld Pártja, a Magyar […]
2023-05-01

Közlemény:
A család az család.

Közlemény a Nemzetközi Családok Egyenlőségének Napja alkalmán.
2023-04-27

Demokratikus Koalíció: Az LMBTQ-közösséghez tartozók halálos ítéletét vagy emancipációját támogatja a kormány? – a kérdésre választ nem kaptunk

Sebián-Petrovszki László, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője írásbeli kérdést tett fel Varga Judit, igazságügyi miniszternek azzal kapcsolatban, hogy mikor tervezi a kormány az LMBTQ-kisebbséggel kapcsolatos gyűlöletbeszédet felszámolni. A válaszra Répássy Róbert, az igazságügyi miniszter államtitkára válaszolt, mellyel lényegében kikerülték a kérdést. A Sokszínű Magyarországért Képviselői Csoport utána jár, hogy a büntetőhatóságok megkezdték-e a vizsgálatot.
2023-04-26

Közlemény:
A Sokszínű Magyarországért Képviselői Csoport tiszteli a leszbikus közösségeket és elismeri jogaikat

Április 26-a minden évben a Nemzetközi Leszbikus Láthatóság Napja, amely lehetőséget ad arra, hogy felhívjuk a figyelmet a leszbikus és LMBTQ közösségek jogaira, életkörülményeire és kihívásaira. Ez az alkalom arra is emlékeztet bennünket, hogy a leszbikus nők Magyarországon is számos diszkriminációval és elnyomással szembesülnek, és továbbra is keményen kell dolgoznunk azért, hogy teljes mértékben elismerjük és támogassuk őket.
2023-04-24

Momentum Mozgalom: Mikor tervezi a kormány felszámolni a szexuális kisebbségek elleni gyűlöletbeszédet? – válasz: soha

Kormányhűen arrogáns válasz érkezett a gyűlöletbeszéd felszámolásával kapcsolatos írásbeli kérdésünkre: ,,Amennyiben törvénymódosítási javaslattal kíván élni, úgy ezt Ön is megteheti."
2023-04-14

Demokratikus Koalíció: Az LMBTQ-közösséghez tartozók halálos ítéletét vagy emancipációját támogatja a kormány?

Sebián-Petrovszki László, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője írásbeli kérdést tett fel Varga Judit, igazságügyi miniszternek azzal kapcsolatban, hogy mikor tervezi a kormány az LMBTQ-kisebbséggel kapcsolatos gyűlöletbeszédet felszámolni.