RÓLUNK

Közösségünk − a Baloldali LMBTQ Közösség − az Európai Unióban PES Rainbow Rose hálózatának tagja. Mind Magyarországon, mind pedig az Európai Unióban segítjük az LMBTQ társadalom tagjait és harcolunk a diszkrimináció ellen.

Az MSZP munkaközösségeként együtt kívánunk dolgozni a magyar LMBTQ civil szervezetekkel és együtt kívánunk működni a szocialista és szociáldemokrata pártok kisebbségekkel foglalkozó testületeivel. Segíteni kívánjuk azt, hogy az LMBTQ emberek életével összefüggő ügyeket − a civil szervezetek munkáján túl − az Országgyűlés és a jogalkotás szintjére emeljük.

Folyamatos kapcsolatban állunk a Rainbow Rose-zal és tagszervezeteivel, így szinte az összes európai tagállam baloldali LMBTQ és más kisebbségekért, egyenlőségért dolgozó közösségével (PES Women, SoHo stb.).

Tagjaink közé várunk mindenkit, akinek fontos a demokrácia és az egyenlőség, akinek elsődlegesek az európai értékek, aki tud és akar is tenni az LMBTQ emberekért és a diszkrimináció ellen.


2023-01-25

A Sokszínű Magyarországért Képviselői Csoport megtartotta első nagyszabású eseményét az LMBTQ jogokról az Országházban

A Sokszínű Magyarországért parlamenti képviselői csoport mintegy öt pártja és közel harminc delegáltja vett részt a január 25-én megrendezett nagyköveti fogadáson, melyen mindösszesen 22 ország nagykövetsége képviseltette magát hivatalosan, közülük mintegy tíz nagykövet. Az esemény célja a képviselői csoport szakpolitikai céljainak debütálása és a kapcsolatalakítás volt.
2022-12-01

Közlemény:
Az AIDS Elleni Világnap

A Sokszínű Magyarországért Képviselői Csoport a december elsejei AIDS világnapja alkalmán mindenkit ösztönöz, hogy keresse fel a hozzá legközelebbi tesztpontot és teszteltesse magát!
2022-11-22

Közlemény:
Elítéljük az LMBTQ közösség ellen elkövetett mindennemű bűncselekményt

Bátorsággal és szolidaritással állunk ki a pozsonyi és Colorado Springs-i LMBTQ közösségek mellett, elítélünk a Közösség ellen elkövetett mindennemű bűncselekményt!
2022-11-16

Közlemény:
Elég az emberek zaklatásából!

Kiállunk a magyar LMBTQ közösség mellett a Nemzetközi Fellépés a Zaklatás Elleni napon, elítéljük Novák Előd és a Mi Hazánk törvénymódosító javaslatát az LMBTQ zászló betiltásáról!
2022-10-11

Megtartotta az első ülését az LMBTQ jogokkal foglalkozó országgyűlési képviselőcsoport

Az öt ellenzéki párt és a magyar civil szféra közel egyéves munkájának köszönhetően 2022. október 11-én megalakult Magyarország és a Magyar Országgyűlés első, kifejezetten LMBTQ jogokkal foglalkozó képviselői csoportja, Sokszínű Magyarországért - Országgyűlési képviselői csoport az LMBTQ emberekért névvel.
2022-07-20

Országgyűlés:
Az MSZP politikusa felszólalt a Pride és az LMBTQ emberek mellett

Gurmai Zita, a Magyar Szocialista Párt frakcióvezető-helyettese volt az egyetlen képviselő, aki az Országgyűlésben felszólalt a Pride-dal és az LMBTQ emberekkel kapcsolatban.