RÓLUNK

Közösségünk − a Baloldali LMBTQ Közösség − az Európai Unióban PES Rainbow Rose hálózatának tagja. Mind Magyarországon, mind pedig az Európai Unióban segítjük az LMBTQ társadalom tagjait és harcolunk a diszkrimináció ellen.

Az MSZP munkaközösségeként együtt kívánunk dolgozni a magyar LMBTQ civil szervezetekkel és együtt kívánunk működni a szocialista és szociáldemokrata pártok kisebbségekkel foglalkozó testületeivel. Segíteni kívánjuk azt, hogy az LMBTQ emberek életével összefüggő ügyeket − a civil szervezetek munkáján túl − az Országgyűlés és a jogalkotás szintjére emeljük.

Folyamatos kapcsolatban állunk a Rainbow Rose-zal és tagszervezeteivel, így szinte az összes európai tagállam baloldali LMBTQ és más kisebbségekért, egyenlőségért dolgozó közösségével (PES Women, SoHo stb.).

Tagjaink közé várunk mindenkit, akinek fontos a demokrácia és az egyenlőség, akinek elsődlegesek az európai értékek, aki tud és akar is tenni az LMBTQ emberekért és a diszkrimináció ellen.


2024-06-22

Közlemény:
29. Budapest Pride

Budapest, 2024. május 28. I A Sokszínű Magyarországért Képviselői Csoport elnökségi tagjai megnyitották a 29. Budapest Pride Közösségi Fesztivál alkalmából a budapesti Városháza Parkban az ,,LMBTQ-jogok egy Sokszínű Magyarországon" című kiállítást.
2024-05-17

Közlemény:
Nemzetközi Nap a Homofóbia, Bifóbia és Transzfóbia ellen (IDAHOBIT)

A Sokszínű Magyarországért Képviselői Csoport megalakulása óta egy homofóbia, bifóbia és transzfóbia-mentes Magyarországért dolgozik nap, mint nap. Napjaink Magyarországán pedig különösen felértékelődik annak a fontossága, hogy mennyire tudunk egymásért kiállni, amikor a kormánypártok folyamatosan egymásnak akarják uszítani a magyart a magyarnak.
2024-05-16

Filmvetítés:
Keskeny Út a Boldogság Felé – találkozzunk Budapest Pride eseményünkön!

A Sokszínű Magyarországért Képviselői Csoport a XXIX. Budapest Pride Közösségi Fesztivál keretein belül társszervezőként rendezi a "Keskeny Út a Boldogság Felé" című magyar LMBTQ-roma témájú film vetítését a film rendezőjével, a Háttér Társasággal, a Magyar Helsinki Bizottsággal és a Holland Királyság Nagykövetségével karöltve.
2024-04-23

Találkozzunk a Bagázs Bazárban:
A Szimpozion Egyesület vendégei leszünk!

Gyertek és találkozzunk április 27-én, szombaton este a Bagázs Bazárban, ahol a Szimpozion Egyesület vendégei leszünk. Beszélgessünk az aktuálpolitikai helyzetről, a közelgő választásokról, az LMBTQ-közösség jogairól és a Sokszínű Magyarországért Képviselői Csoport működéséről!
[contact-form-7 id="89" title="1 kapcsolati űrlap"]
[contact-form-7 id="89" title="1 kapcsolati űrlap"]