RÓLUNK

Közösségünk − a Baloldali LMBTQ Közösség − az Európai Unióban PES Rainbow Rose hálózatának tagja. Mind Magyarországon, mind pedig az Európai Unióban segítjük az LMBTQ társadalom tagjait és harcolunk a diszkrimináció ellen.

Az MSZP munkaközösségeként együtt kívánunk dolgozni a magyar LMBTQ civil szervezetekkel és együtt kívánunk működni a szocialista és szociáldemokrata pártok kisebbségekkel foglalkozó testületeivel. Segíteni kívánjuk azt, hogy az LMBTQ emberek életével összefüggő ügyeket − a civil szervezetek munkáján túl − az Országgyűlés és a jogalkotás szintjére emeljük.

Folyamatos kapcsolatban állunk a Rainbow Rose-zal és tagszervezeteivel, így szinte az összes európai tagállam baloldali LMBTQ és más kisebbségekért, egyenlőségért dolgozó közösségével (PES Women, SoHo stb.).

Tagjaink közé várunk mindenkit, akinek fontos a demokrácia és az egyenlőség, akinek elsődlegesek az európai értékek, aki tud és akar is tenni az LMBTQ emberekért és a diszkrimináció ellen.


2023-05-30

Közlemény:
A Sokszínű Magyarországért Képviselői Csoport Polgári Törvénykönyv módosításáról szóló javaslatát érdemi tárgyalás nélkül leszavazta az Országgyűlés Igazságügyi Bizottsága

A Sokszínű Magyarországért Képviselői Csoport résztvevő pártjainak országgyűlési képviselői törvénymódosítással védték volna az LMBTQ közösség tagjait, de azt a kormánypártok érdemi vita nélkül leszavazták az Országgyűlés Igazságügyi Bizottságában.
2023-05-22

II. Civil szervezeti találkozó

A képviselői csoport második alkalommal tartott egyeztetőfórumot a magyar LMBTQ-jogokkal foglalkozó civil társadalom képviselőivel.
2023-05-18

Bedő Dávid:
A szerelem színes.

A Sokszínű Magyarországért képviselői csoport elnökeként kötelességemnek érzem, hogy kiálljak az LMBTQ társadalom, és a tagjait megillető jogok védelme mellett.
2023-05-17

Közlemény:
Nemzetközi Nap a Homofóbia, Bifóbia és Transzfóbia ellen

Május 17-e minden évben a Nemzetközi Homofóbia, Bifóbia, Interfóbia és Transzfóbia Ellenes Nap (IDAHOBIT), melyen a Sokszínű Magyarországért Képviselői Csoport tagjaiként szeretnénk emlékezni az LMBTQ közösségre, akik nap mint nap harcolnak az elfogadásért, a tiszteletért és az egyenlőségért.
2023-05-02

Sajtótájékoztató:
A Sokszínű Magyarországért Képviselői Csoport tagjai törvénymódosítással védenék az LMBTQ-csoport tagjait a gyűlöletbeszédtől

A Sokszínű Magyarországért Képviselői Csoport tagjai törvénymódosítással védenék az LMBTQ közösség tagjait a gyűlöletbeszédtől, ezért a Demokratikus Koalíció, az LMP – Magyarország Zöld Pártja, a Magyar […]
2023-05-01

Közlemény:
A család az család.

Közlemény a Nemzetközi Családok Egyenlőségének Napja alkalmán.
[contact-form-7 id="89" title="1 kapcsolati űrlap"]
[contact-form-7 id="89" title="1 kapcsolati űrlap"]